آموزش انیمیشن در مایا
نوشته شده توسط : سعید

 

آموزش مایا

شناخت اصول کلی Animation در آموزش مایا

هنر حرکت بخشیدن به اجسام بی‌جان در دنیای انیمیشن اتفاق می‌افتد. در آموزش مایا به قواعد متحرک سازی مدلهای ساخته شده در محیط نرم‌افزار مایا به تفصیل پرداخته می‌شود. برای ساخت یک انیمیشن موفق قواعدی وجود دارد که آگاهی از آنها در کنار مهارت کار با نرم‌افزار مایا از شما یک انیمیشن ساز حرفه‌ای می‌سازد. «اولی جانستون» و «فرانک توماس» در کتاب «توهم زندگی» دوازده اصل برای پویانمایی بیان می‌کنند. این قواعد بر اساس تجربیات انیماتورهای پرآوازه دیزنی و همچنین تجربیات نویسندگان در این زمینه گردآوری شده‌اند. این کتاب چگونگی به کارگیری قوانین فیزیک برای یک شخصیت، جهت ایجاد یک پویانمایی طبیعی و روان را بیان می‌کند. برخی از این اصول امکان ایجاد شخصیت و جذابیت حسی برای جنبه های انتزاعی و غیر فیزیکی را در بر دارند. این قواعد شامل: کشیدگی و فشردگی ، پیش‌بینی، خلاصه گویی، انیمیت حالت به حالت و مستقیم ، دنباله ها و حرکت لب به لب، سرعت و کاهش سرعت، قوس، پویانمایی ثانویه، زمانبندی، اغراق، طراحی و جذبه هستند.

 

مفاهیم پایه در ساخت Animation با آموزش مایا

فریم‌ها (Frame) از مشخصه‌های پراهمیت تصویری هستند. مهارت در تنظیم فریم‌ها در آموزش مایا رایگان کمک می‌کند تصاویر شما نمایش روان‌تری داشته باشند. یک فیلم از کنار هم قرار گرفتن تعداد زیادی تصویر ثابت به نام فریم به وجود می‌آید که پشت سر هم به نمایش در می‌آیند. برای ساختن فیلم‌ها یا تصاویر متحرک باید این فریم‌ها را با سرعت مشخصی نمایش داد. تعداد فریم تصویر نشان می‌دهد که در هر ثانیه چند تصویر ثابت نمایش داده می شود. برای اینکه انسان یک تصویر را به صورت متحرک ببیند حداقل باید ۲۵ تا ۳۰ فریم در ثانیه پشت سر هم مشاهده کند. اگر تعداد فریم‌ها کافی نباشد، حس پرش تصاویر را خواهید داشت و قطعی‌های کوچک تصویر در بین فریم ها دیده می‌شود. برای یک دیدن یک تصویر زنده ۲۵ فریم در ثانیه کافی است. بالا بودن فریم امکان مشاهده تصاویر با کیفیت‌تری به شما می‌دهد.

حالت پیش فرض در نرم‌افزار مایا برای تصاویر ۲۴ فریم است. نواری در قسمت پایین نرم‌افزار وجود دارد که تعداد فریم‌ها در آن دیده می‌شود. شما با آموزش رایگان مایا می‌توانید تعداد فریم‌ها و محدوده‌ی آنها را بنا به کیفیت مورد نظرتان برای تصاویر خود تغییر دهید. محدوده (Range) تعداد فریم‌هایی است که حرکت انیمیشن در آن اتفاق می‌افتد. شما می توانید فریم‌های شروع و پایان محدوده را تعیین کنید.

 

انواع انیمیشن در آموزش مایا

متحرک‌سازی در آموزش مایا به شکلهای مختلفی انجام می‌شود. به طور متداول سه نوع انیمیشن یا متحرک‌سازی در فضای سه بعدی تعریف می‌شود: Keyframe Animation،  این نوع انیمیشن ساده‌ترین حالت متحرک‌سازی یک جسم است که با ساخت کلید های متفاوت، در رنگ ، فرم، موقعیت و روشنایی جسم تغییر ایجاد می‌کنید. Path Animation، می‌توانید جسم را در این نوع انیمیشن بر روی مسیر خاصی  به حرکت در‌آورید. Nonlinear Animation،  متحرک‌سازی غیرخطی از مهمترین پیشرفت‌های اخیر در صنعت انیمیشن‌سازی شمرده می‌شود. در این نوع متحرک‌سازی چندین کلید را ترکیب، ویرایش و ... می‌کنید تا در جسم حرکت جدیدی را ایجاد کنید. پس از طراحی حرکات جسم می‌توانید با استفاده از ابزار Graph Editor محورهای چرخش، جابجایی و تغییر مقیاس شکل را بازبینی و ویرایش کنید. با دکمه‌های کنترلی نوار زمانی برای نمایش انیمیشن در حالت‌های مختلف تأثیر این تغییرات را در فریم‌های مختلف مشاهده خواهید کرد.




:: برچسب‌ها: آموزش مایا ,
:: بازدید از این مطلب : 197
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 0 0 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: